Τοποθεσία

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις εξής τοποθεσίες:

 • Τετάρτη 22 Ιουνίου: Έναρξη του συνεδρίου στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL, στην αίθουσα "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", (παρακάτω δίνονται αναλυτικές πληροφορίες).
 • Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουνίου: Παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και παράλληλες εκδηλώσεις στο Κτίριο "Νομαρχείο" της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, η παρουσίαση επιστημονικών εργασιών θα γίνει στον 2ο όροφο, στην αίθουσα "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ" (φωτ. εδώ & εδώ), ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις (βιβλιοπαρουσιάσεις, παρουσιάσεις ΜΠΣ και ερευνητικών έργων, ομιλίες, κ.α.) στην αίθουσα "ΑΡΜΟΝΙΑ" (φωτ. εδώ & εδώστο ισόγειο του αναπαλαιωμένου κτιρίου.
 • Σαββάτο 25 Ιουνίου: Επίσκεψη στο Δέλτα του Ποταμού Έβρου.

 

Αλεξανδρούπολη, το σταυροδρόμι των λαών, των πολιτισμών και της ομορφιάς.

Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που σου φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα. Μια πόλη 'κλειδί' της Ελλάδας, είτε φεύγεις είτε έρχεσαι απο ανατολή και δύση. Αλεξανδρούπολη, μια 'ανοιχτή αγκαλιά' στραμμένη στο πέλαγος. Πόλη της παράδοσης και του νεωτερισμού, πόλη της ξεκούρασης και της διασκέδασης, πόλη της θάλασσας και του τουρισμού. Η θέση της κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή και έτσι η επικοινωνία της με τον κόσμο και την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο.

Πρωτεύουσα νομού με όλες τις υπηρεσίες στη διάθεση των επισκεπτών της αλλά και το φιλόξενο πνεύμα των 60000 κατοίκων της. Τα θαλάσσια σπορ, οι άνετες ταβέρνες, τα καφενεία και τα μπαρ κατά μήκος του μώλου του λιμανιού, τα πολυτελή ξενοδοχεία και οι πολυάριθμες δυνατότητες διασκέδασης εγγυώνται στους επισκέπτες της πόλης μια ευχάριστη ατμόσφαιρα διακοπών και μια άνετη παραμονή.

Πρόσβαση στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Alexander Beach Hotel

Το Alexander Beach Hotel & Convention Centre είναι βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία 30 στρεμμάτων στο προάστιο Ν.Χιλή της Αλεξανδρούπολης στη δυτική είσοδο της πόλης.

Απέχει:

 • 500 μέτρα από το Κέντρο της Ν. Χιλής
 • 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης
 • 3,6 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
 • 3,7 χιλιόμετρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό
 • 9,5 χιλιόμετρατρα από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος»
 • 4,2 χιλιόμετρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης
 • 8,2 χιλιόμετρα από την Δυτική Είσοδο της Αλεξανδρούπολης στην Εγνατία Οδό
 • 6,3 χιλιόμετρα από την Βόρεια Είσοδο της Αλεξανδρούπολης στην Εγνατία Οδό

Η πρόσβαση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης από το Ξενοδοχείο μπορεί να γίνει με τα πόδια (ο δρόμος μέχρι το κέντρο της Αλεξανδρούπολης είναι πεζοδρομημένος) είτε οδικώς με ταξί ή με αστική συγκοινωνία (υπάρχει τακτική αστική συγκοινωνία κάθε 30 λεπτά).